CARA GUNA IV Mist Oil

CARA GUNA IV Mist Oil “Sembur-Sembur Sembuh Insyaallah”

๐Ÿ”ธResdung & Selsema -Sembur ditangan dahulu,kemudian sapu ditepi hidung, dahi, celah kening, letak dalam hidung sedikit/sedut bau.

๐Ÿ”นMasalah muka dan hidung sering gatal -Sapu dibahagian yang anda sering rasa gatal, biarkan ia serap kedalam kulit. Perubahan akan dirasai dengan cepat sekali.

๐Ÿ”ธJerawat/Jeragat -Sembur ditangan dan sapu dijerawat serta jeragat. Mengikut testimoni yang kami ada jerawat boleh kecut dengan cepat. Jeragat akan beransur pudar.

๐Ÿ”นMigrain -Sembur atas kepala dan picit-picit

๐Ÿ”ธSakit mata -Sembur dahulu dibahagian tapak tangan, biarkan seketika untuk kurangkan rasa panas minyak ivmist, dan guna jari sapu keliling mata.

๐Ÿ”นSakit Gigi – Sembur dipipi kawasan yang sakit dan gunakan putik kapas untuk disapukan kegusi yang sakit

๐Ÿ”ธSengugut – Sapu dibahagian perut bawah pusat dan kebawah

๐Ÿ”นUntuk masalah Lenguh/Gout/Sakit urat dan sendi -Hanya perlu sembur dan sapu sahaja bagi sakit-sakit lain seperti sakit pinggang, lenguh2, sakit sendi. *Lebih baik jika disertakan sedikit urutan kecil.

๐Ÿ”ธUntuk masalah lain – Gigitan serangga sapu sahaja.

๐Ÿ”ธPedih ulu hati dan gastrik -spray bahagian dada dari atas hingga bawah pusat kemudian lakukan pada bahagian belakang juga

๐Ÿ”ธEczema – sembur pada tapak tangan, sapu pada bahagian yang gatal sekurang2nya 2x sehari. *untuk kulit sensitif campurkan ivmist ke dlm bekas yg mengandungi minyak zaiton atau kelapa dara dan sapukan campuran pada bahagian sakit

๐Ÿ”ธkutu kepala – spray pada kulit kepala bercampur sedikit air, bungkus kepala dengan tuala semalam(esoknya bilas)

๐Ÿ”ธkencing malam – sebelum tido sapu dekat perut, hari2 dan sekitar pinggang.

๐Ÿ”ธmengantuk – spray pada tapak tangan dan sedut bau ivmist dalam2, gosok celah jari, belakang tengkuk, cuping telinga dan belakang lutut

๐Ÿ”ธdemam campak – air suam2 kuku 1 besan utk berendam, spray ivmist 1 – 2x gaulkan dan berendam atau jirus buat mandi (ia membantu menurunkan panas dalam)

๐Ÿ”ธ Panau/Kurap/ketuat -Sapu sekerap mungkin, bagi masalah panau kikis sedikit bahagian yang berpanau dan sapu minyak ivmist. Amalkan sehingga nampak perubahan.

๐Ÿ”ธBersin/Selsema -Sembur ditapak tangan dan guna jari sapu keliling hidung dan bekas ditapak tangan buat sedutan kehidung. *Untuk kanak 4 tahun kebawah seeloknya bagi hidu sahaja sebab minyak ini bersifat panas takut mereka tak tahan.

๐Ÿ”นBatuk -sapu leher dan dada

๐Ÿ”ธPenat/Sukar bernafas/Athma -Buat sedikit semburan sederhana dikawasan tapak tangan…sapu bahagian dada…leher..dan sedut bau ivmist melalui hidung insyaallah masalah pernafasan anda akan berkurangan sedikit demi sedikit…

๐Ÿ”นUntuk masalah buasir luaran – Kawasan lubang dubur seperti bengkak…sembur dijari anda…dan sapu benjolan yang tersembol dilubang dubur anda…anda perlu menahan rasa panas ivmist seketika, benjolan akan beransur kecut.

๐Ÿ”ธBaby Kembung Perut – Sembur ditapak tangan anda,biar seketika kurang rasa panas,sapu dibahagian perut baby seperti minyak angin…elakkan mereka sentuh ivmist…takut diorang sapu dikawasan mata…Xde effect apa cuma panas je nnti baby xtahan.. #3 tahun kebawah..

๐Ÿ”นIbu mengandung/pening muntah/Mual/Muntah -Sapu kawasan dada,leher dan betis…

Untuk pengetahuan anda ivmist merupakan minyak pelbagai guna dengan kandungan 10 herba yang terkenal didalam perubatan sekian lama menjadikan ivmist ini amat mujaran untuk pelbagai masalah

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s